Gå videre til innhold
Håndværk består av Veggen spelt, Gourmetstykker vendt i valmuefrø og solsikkekjerner, Surdeigsstykker og Gourmet hvitløksbaguetter.
Håndværk består av Veggen spelt, Gourmetstykker vendt i valmuefrø og solsikkekjerner, Surdeigsstykker og Gourmet hvitløksbaguetter.

Pressemelding -

Nå finner du lækkert håndværk i frysedisken

Hatting lanserer Håndværk, en ny serie bakverk med stolte håndverkstradisjoner. I serien finner du nyheten Surdeigsstykker, Veggen spelt, Gourmetstykker vendt i valmuefrø og solsikkekjerner og Gourmet hvitløksbaguetter. Håndværk er å finne i butikk fra uke 38 2019.

– Håndværk er et svar på den økende interessen for kvalitetsbakst med gode råvarer vi ser i dag. Mange ønsker å bake hjemme og er interessert i surdeig, men har ikke tid selv. Våre dyktige bakere har utviklet en serie bakervarer som gjør det enda enklere å finne god kvalitetsbakst i frysedisken, sier Elin Renbjør, markedssjef i Hatting.

Nyhet: Håndværk Surdeigstykker

Surdeigstykker er rundstykker med rustikt utseende bakt på ekte surdeig og et unikt produkt i norske frysedisker.

Surdeig er en blanding av mel og vann som danner en surdeigskultur med blant annet naturlig gjærsopp og melkesyrebakterier når den får stå og hvile. Vi tørker og varmebehandler vår surdeig. Denne prosessen trekker ut vannet samtidig som den høye temperaturen vil riste melet litt og gi en fantastisk sødme i tillegg til den syrlige gode smaken. Tørket surdeig vil på samme måte som våt surdeig senke pH-verdien på produktene og vil med en god bakeprosess oppnå alle de samme fordelene surdeig er kjent for.

Et brød bakt med surdeig tar opp mer væske og har en smidigere deig under bakeprosessen. Surdeigsbakst får derfor en god, saftig og skjærefast kjerne og er i tillegg mer motstandsdyktig mot mugg og har god holdbarhet. Deigen til våre surdeigsstykker får også ekstra lang hviletid for å få frem de karakteristiske luftboblene man finner i surdeig.

– Kombinasjonen av surdeig, lengre hviletid på deigen og baking i steinovn øker aromaen og bringer smakene sterkere frem, samtidig som du får de store porene og den sprø skorpen, sier Gunnar Ragnarsson, tredjegenerasjonsbaker og utviklingssjef i Hatting.

Dette er Håndværk

I den nye serien Håndværk har vi samlet våre aller beste bakverk, med et nytt design som gjør det enklere for deg å finne i frysedisken.

Serien er utviklet av tredjegenerasjonsbakeren Gunnar Ragnarsson. Han mener de to viktigste ingrediensene i godt bakverk er tid og kjærlighet. Hver dag bruker han sin erfaring og kunnskap i bakeriet, kombinert med et ønske om å prøve nye ting. Håndværk er en serie bakverk basert på lidenskap og stolthet. Det smaker du.

Ved bruk av vår bakemetode og fryseteknikk inneholder produktene kun naturlige råvarer og ingen konserveringsmidler.

– Det har vært spennende og lærerikt å utvikle denne serien. På sikt ønsker vi å utvide den med flere kvalitetsprodukter, sier Christoffer Jacobsen, kategorisjef i Hatting.

100% gjenvinnbar plast

Rundstykkene i Håndværk-serien pakkes i poser av 100% gjenvinnbar plast. Denne plasten er mer slitesterk, noe som gjør at vi kan benytte nye teknikker for å skjøte posene og bruke mindre plast i hver pose.

Vi jobber med å redusere bruk av plast og bruke plasttyper som er mindre belastende for miljøet. I løpet av 2019 vil alle Hatting-rundstykkene gå over til 100% gjenvinnbar plastemballasje. Vi har samtidig som mål å få ned størrelsen på posene med tanke på å bruke minst mulig plast. 

Related links

Emner

Kategorier


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Kontakter

Elin Renbjør

Elin Renbjør

Markedssjef Hatting + 47 950 47 406

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 160 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge