Gå videre til innhold
Dansk selvironi fra Hatting

Pressemelding -

Dansk selvironi fra Hatting

Allerede i 1947 begynte de å lage vidunderlige bakervarer ved «Hattings Bageri» i den lille byen Hatting ved Horsens i Danmark. I dag er Hattings bakverk en folkekjær favoritt over hele Norge. Nå serverer Hatting god, dansk steming i nye reklamefilmer. 

Reklamebyrået Try har lekt seg med danske stereotyper og lagt grunnlaget for tidenes største profilkampanje for Hatting. Fra uke 23 går kampanjen på lufta i sosiale medier, digitalt og på TV. Vi får se filmer med ekte dansk stemning – og en hyggelig dansk fortellerstemme.    

– Nordmenn har vokst opp med disse rundstykkene i frysedisken, men ikke alle har fått helt med seg at det er Hatting de har plukket med seg hjem fra butikken. Nå som konkurransen hardner til, var det viktig å minne forbrukerne på at det er forskjell på rundstykker. Det spesielle med Hatting er at de har sitt utspring i dansk bakerhåndverk, og at de sjokkfryses før de sendes til f.eks. Norge, sier Yngve Holteberget, konsulent i Try.

I tillegg til en dose dansk selvironi, byr filmene også på en annen del av historien. Ved å fryse bakverket mens det fremdeles er nystekt, bevares kvaliteten.

– Vi har i dag en merkepreferanse på 64%, og assosieres med høy kvalitet*. Det er selvsagt en stor fordel å være så tett assosiert med kategorien som Hatting er, men vi vil gjerne minne folk på hva som er unikt med våre produkter. Vi gleder oss til å gi litt ordentlig, dansk godstemning til det norske folk, sier Elin Renbjør, markedssjef i Hatting.

Se filmene her:      

Disse står bak filmene:

Byrå: TRY AS
Kreativt team: Øystein Halvorsen og Karin Lund
Konsulent: Yngve Holtberget
Prosjektleder: Mette Lange
Produksjonsseslskap: Heimlich AS
Regissør: Steinar Borge

*Kilde: Nepa tracker per Q1 2018

Emner


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Kontakter

Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768
Elin Renbjør

Elin Renbjør

Markedssjef Hatting + 47 950 47 406

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 160 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge