Gå videre til innhold
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Lantmännen Unibake Norge
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen og Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Lantmännen Unibake Norge

Pressemelding -

Lantmännen Unibake Norge underskriver avtale om å redusere matsvinn

Hvert år kastes det 355 000 tonn mat i Norge. Lantmännen Unibake Norge har i dag forpliktet seg til å gjøre en innsats for å nå regjeringens mål om at matsvinnet skal halveres innen 2030.

Avtalen ble underskrevet av Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Lantmännen Unibake Norge, og klima- og miljøminister Ola Elvestuen 15. mars 2018.

- Vi ser på det å kaste mat som en sløsing med ressurser. Vi ser frem til å overholde vår del av denne avtalen og gi vårt bidrag til en felles dugnad for å redusere matsvinnet, sier Aina Hagen.

Gjennom avtalen forplikter vi til å kartlegge og rapportere på matsvinn. Vi skal gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift og samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden. Vi vil også iverksette tiltak som kan bidra til at forbrukerne kaster mindre mat.

- Vi har over lengre tid jobbet målrettet for å redusere matsvinn. Denne avtalen gir oss et ekstra løft videre får å nå våre mål. Vi setter pris på regjeringens initiativ og synes det er positivt med god oppslutning fra organisasjoner og bedrifter, sier Thomas Bjarkholm, Managing Director i Lantmännen Unibake Norge.

Se også pressemeldingen fra regjeringen

Related links

Emner

Kategorier


Lantmännen Unibake Norge har i dag ca 130 ansatte og har hovedkontor på Langhus, sør for Oslo. Vi er lidenskapelig opptatt av god bakst og jobber kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen og å sette nye standarder for brødets muligheter.

Lantmännen Unibake er et ledende internasjonalt bakerikonsern med ekspertise på frosne og ferske bakervarer for storhusholdning og detaljhandel. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder.

Kontakter

Thomas Bjarkholm

Thomas Bjarkholm

Administrerende direktør +47 98 28 86 78
Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 140 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge