Gå videre til innhold
French Bakery Company, Lier, Drammen
French Bakery Company, Lier, Drammen

Pressemelding -

Lantmännen Unibake utvider produksjonen i Norge

I dag har Lantmännnen Unibake gjennomført et oppkjøp av eiendelene i French Bakery Company AS og vil med dette ta over produksjonen på Lierstranda utenfor Drammen. Oppkjøpet er et tiltak for å møte kundenes og forbrukernes økende etterspørsel etter lokalproduserte bakeriprodukter og dermed kunne tilby bærekraftige produkter i Norge.

«French Bakery Company er et moderne bakeri laget for å produsere fryste bakervarer av høyeste kvalitet. Dette betyr mye i vårt arbeid «fra jord til bord» og ikke minst våre muligheter å innovere produkter som passer godt til det norske markedet. Vi mener oppkjøpet gir oss et stort potensial for å utvikle bedriften videre og fortsette å levere gode resultater», sier Werner Devinck, CEO i Lantmännen Unibake.

«Lantmännen Unibake Norge ser et sterkt vekstpotensial for bake-off produkter i Norge og oppkjøpet av French Bakery Company passer godt i forhold til vår langsiktige strategi. Oppkjøpet bidrar også til å styrke vår bærekraftinnsats gjennom å ta i bruk en større mengde lokale råvarer, redusere transportavstander fra utlandet, og sist men ikke minst sikre norske arbeidsplasser, noe som ikke er en selvfølge i dagens industri», sier Thomas Bjarkholm, administrerende direktør i Lantmännen Unibake Norge.

«For våre kunder innebærer oppkjøpet at vi kan tilby flere produkter som er produsert i Norge med alt det positive det fører med seg; optimalisert for den norske forbruker, økt grad av skreddersøm mot våre kunder og enda tettere kvalitetskontroll gjennom hele verdikjeden», sier Pernille Høsteland Solbu, salgsdirektør i Lantmännen Unibake Norge. «Vi ser frem til at bakeriet blir en del av Lantmännen Unibake familien i Norge».

Emner

Kategorier


Om Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake er et ledende internasjonalt bakeriselskap innen Lantmännen-konsernet. Med kompetanse innen ferske og frosne bakeriprodukter er målet å gjøre bakst til et lønnsomt bidrag for kundene gjennom høykvalitetsprodukter og innovative løsninger, basert på bærekraftig og matsikkerhet. Med hovedkontor i København, driver Lantmännen Unibake 30+ bakerier rundt om i verden og har salg i mer enn 60 land. Merke porteføljen består av en rekke veletablerte merker som: Hatting, Vaasan, Schulstad, Schulstad Bakery Solutions, Schulstad Royal Danish Pastry, Bonjour og andre. Lantmännen Unibake omsetter for 1,2 milliarder euro og sysselsetter 6000 personer i mer enn 20 land. www.lantmannen-unibake.com.

Lantmännen Unibake Norge har i dag ca. 120 ansatte og har hovedkontor på Langhus, sør for Oslo. Vi er lidenskapelig opptatt av god bakst og jobber kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen og å sette nye standarder for brødets muligheter. https://www.lantmannen-unibake.com/nb-NO/

Om French Bakery Company AS
French Bakery Company ble etablert i Oslo i 1985 for produksjon av brødprodukter av høy kvalitet til storhusholdningsmarkedet - i 2009 flyttet bakeriet til ett anlegg utenfor Drammen. Bakeriet kombinerer moderne teknologi med tradisjonelle bakemetoder og produserer frosne bake-off brød (førsteklasses hele brød, baguetter og porsjonsbrød), hvetebakst og forbrukerpakkede produkter til detaljhandelen. French Bakery er ISO / FSSC 22000-sertifisert.

Kontakter

Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768
Christel Nordhagen

Christel Nordhagen

Pressekontakt PR- og digitalansvarlig +47 97 54 39 39

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 160 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge