Gå videre til innhold
Grovbakst-serien
Grovbakst-serien

Pressemelding -

Hatting gjør det enklere å velge grovt i butikken

Nå er det enda enklere å ta fornuftige valg i butikken – se etter de grønne posene. I den nye serien Grovbakst har Hatting samlet et knippe deilig bakverk. Alle er bakt med grove melsorter og inneholder kun naturlige råvarer.

Tar forbrukeren på alvor

Vår forbrukerinnsikt viser at flere ønsker å velge grovere kornprodukter. I de grønne posene vil innholdet alltid ha tre eller fire kaker på grovhetsskalaen. Produktene skal være en kilde til fiber og protein, og følge nøkkelhullskravene til salt og sukker. De fleste produktene i serien er nøkkelhullsmerket. På grunn av vår bakemetode og fryseteknikk, inneholder produktene kun naturlige råvarer og ingen konserveringsmidler.

- Vi ønsker å guide forbrukeren gjennom butikkjungelen og hjelpe dem å ta gode valg. Velger du en grønn pose, vet du at innholdet møter våre strenge utvalgskriterier, sier Elin Renbjør, markedssjef i Hatting.

Naturlig del av et godt kosthold

Helsedirektoratet anbefaler grove kornprodukter i det daglige kostholdet. Grove kornprodukter er en god kilde til kostfiber. Deres anbefaling er at man bør spise 70-90 gram sammalt mel eller fullkorn per dag*. For eksempel vil ett grovt møllehjul gi i underkant 30 gram sammalt mel.

Tilgjengelig fra mars

Produktene kommer gradvis ut i butikk fra og med mars 2018. Serien vil finnes i alle de store kjedene, men utvalget vil variere noe.

- Vi gleder oss til forbrukeren finner de grønne posene i butikken. Et par av produktene i serien er gode klassikere. Utover året vil serien utvides med flere spennende innovasjoner, lover Elin.

*Kilde: https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/kostrad/spis-grove-kornprodukter 

Related links

Emner

Kategorier


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Kontakter

Elin Renbjør

Elin Renbjør

Markedssjef Hatting + 47 950 47 406

Relatert innhold

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 160 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge