Pressemelding -
Grovere og varierte glutenfrie bakervarer til storhusholdning og dagligvare
Alle fortjener fersk bakst - også om man ikke tåler gluten. Derfor utvider Lantmännen Unibake og Hatting nå sortimentet av glutenfrie produkter både til proffmarkedet og forbruker.
– Vi vet at de med glutenintoleranse ønsker seg sunnere glutenfrie produkter og et bredere utvalg som smaker og ser mer ut som vanlige bakervarer. Det ønsker vi å gi dem. Ferske bakervarer skal være for alle, sier markeds- og innovasjonsdirektør Aina Hagen i Lantmännen Unibake.
Glutenfrie produkter kan nå merkes med Brødskala'n og Nøkkelhull for å indikere henholdsvis grovhet og innhold av salt, sukker og fiber. Slik merking har inntil i fjor ikke vært brukt på glutenfrie produkter. Derfor er timingen perfekt for et redesign og utvidelse av Hatting Glutenfri-porteføljen, samt lansering av flere grove glutenfrie produkter til storhusholdningsmarkedet.
– Det er viktig for oss å gi glutenintolerante og andre som velger glutenfritt, valgfrihet. Man skal kunne finne grove brødprodukter, mellommåltider og skikkelig sandwichbrød enten man er i butikken eller skal spise på hotell eller kafé, sier Hagen.
Mer som vanlig bakst
Hatting Glutenfri-serien har fortsatt mørkeblå poser som nå har fått et mer tidsriktig design. I tillegg til eksisterende pita- og hamburgerbrød og baguette med hvitløk, inneholder serien nå et fint rundstykke uten hele korn, et grovt rundstykke med tre kaker på Brødskala’n, et 100 prosent grovt sandwichbrød og en snackpizza. Også har pølsebrødene blitt lengre slik at de passer bedre til pølsene.
– Vi har hatt ett hovedmål gjennom hele utviklingsprosessen, nemlig å gjøre glutenfritt fristende, godt og mer som vanlig bakst, sier markedssjef Elin Renbjør i Hatting.
I tillegg til utseende og smak, viser forbrukerundersøkelser at de med glutenintoleranse opplever tilbudet av bakervarer uten gluten som begrenset, lite mettende og at det er for få sunne alternativer.
– Denne innsikten har vi hatt med oss hele veien. De to grove porsjonsbrødene og snackpizzaen er et direkte svar på kundenes behov, sier Renbjør.
Cøliakiforeningen positive
Inntil to prosent av befolkningen er overfølsomme for gluten og har cøliaki, ifølge Norsk cøliakiforening. Samtidig antas det at syv til åtte prosent ikke tåler gluten eller andre stoffer i hvete, mens hele én av seks spiser glutenfritt av og til.
– Det er en stor andel av gjestene på hoteller, restauranter, kafeer og i kantiner. Derfor har vi også utvidet det glutenfrie sortimentet til storhusholdningsmarkedet med fryste bake-off bakervarer som dekker ulike behov og ligner veldig på tradisjonell bakst, sier Aina Hagen.
Norsk cøliakiforening ønsker de sunnere produktene velkommen.
– Tradisjonelt sett har fokuset for glutenfrie produkter som regel vært på smak, konsistens og utseende, mens det sunne perspektivet i større grad har uteblitt. Heldigvis her vi de siste årene sett en positiv utvikling hos flere produsenter – slik som Lantmännen Unibake og Hatting – med mer fokus på næringsrike og fiberrike fullkornsprodukter. Dette er utelukkende bra for forbrukerne, sier generalsekretær Knut H. Peterson.
Emner
Kategorier
Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 140 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen.
Lantmännen Unibake er et ledende internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder gjennom samvirkeforetaket Lantmännen.