Gå videre til innhold
Hatting kutter 17 tonn plast.
Hatting kutter 17 tonn plast.

Pressemelding -

Hatting kutter 15% plast på pølse- og hamburgerbrød

Hatting skal kutte plast og redusere vårt CO2-utslipp. Nå kutter vi 17 tonn plast i året på emballasjen til våre pølse- og hamburgerbrød.

Mindre plast og lavere CO2-utslipp

Besparelsen er gjort ved å bruke tynnere plast og å gjøre posene mindre. Dette tilsvarer en årlig utslippsreduksjon på 41 300 kg CO2*.

– For å få til reduksjon av plast og dermed CO2-utslipp har vi undersøkt mange muligheter og testet grundig. Vi er stolte av det vi har fått til, men dette er kun første steget i en prosess for å bruke mindre plast. På sikt kan vi kanskje bruke emballasje som er laget av helt andre materieller. Vi følger nøye med på forskningen innen dette området, sier Ulrika Tivert Sølvberg, kategorisjef for fast food i Hatting.

Det er pølse- og hamburgerbrødene i Høvding- og True Style-serien som selges hos REMA 1000 som blir pakket i mindre plast fra mars 2019. Endringen gjelder også Hattings produkter som selges til storhusholdningsmarkedet.

– All emballasje på Hattings produkter er laget av resirkulerbar plast. Vi vil derfor oppfordre våre kunder til å gjenvinne plasten fra våre poser, si er Aina Hagen, markeds- og innovasjonsdirektør i Hatting/Lantmännen Unibake Norge.

Miljøfokus i produksjonen på Langhus

Hattings pølse- og hamburgerbrød bakes på Langhus, sør for Oslo. Her har vi hatt bakeri siden 70-tallet. Vi stiller strenge miljøkrav ved vår produksjon på Langhus. Siden 2013 har vi forsynt den lokale skolen og sportsarenaen med energi fra vårt bakeri og vi har gjort grep for å redusere matsvinn i produksjonen.

I arbeidet med reduksjon av plast på våre pølse- og hamburgerbrød jobber vi med å redusere papp på kartongene som sendes til butikkene, samt med løsninger som kan gi en mer miljøvennlig og effektiv transport.

* Tallene er basert på prognose for forventet salg.

Emner

Tags


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Pressekontakt

Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768
Ulrika Tivert Sølvberg

Ulrika Tivert Sølvberg

Kategorisjef Hatting Fast food 924 20 639

Relaterte nyheter

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 140 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge