Gå videre til innhold
Suksess med grønne poser  fra Hatting
Suksess med grønne poser fra Hatting

Pressemelding -

Braksuksess for Hattings Grovbakst-serie

Grovbakst-serien har hatt en samlet vekst på 60,3 % hittil i år, mens kategorien dypfryste brødvarer har vokst med 2 %. Det er tydelig at Hattings fokus på grove rundstykker bidrar vesentlig til den positive volumveksten.

– Vi ønsket å svare på forbrukerens ønsker om å spise sunnere bakervarer. Vi er veldig glade for å se at de setter pris på et tydelig konsept med grove og fiberrike produkter, sier Elin Renbjør, markedssjef i Hatting.

Dypfryste brødvarer har en vekst i antall enheter på 2 %, Hatting har en vekst i denne kategorien på 6,6 %. Dypfryste rundstykker har en vekst i antall enheter på 3,4 %, Hatting har en vekst i dette segmentet på 8,5 %. Grovbakst-rundstykkene har en samlet vekst i antall enheter på 60,3 %.

Tallene gjelder uke 1-36 2018 sammenlignet med samme periode i 2017. Antall enheter er en forbrukerpakning. Tallene viser salget ut av dagligvarebutikk. Kilde: Nielsen ScanTrack, Norge Total DVH, Dypfryste brød, Unit Sales '000, Unit % chg YA, YTD TY, week 36, 2018. (Copyright © Nielsen.) Ref.nr: 00694849, dato: 26.09.2018.

Dette er Grovbakst

I april 2018 lanserte Hatting Grovbakst, en serie grove rundstykker og tilbehørsbrød, som gjør det enklere å velge grovt i butikken. I de grønne posene vil innholdet alltid ha tre eller fire kaker på grovhetsskalaen. Produktene skal være en kilde til fiber og følge nøkkelhullskravene til salt og sukker. På grunn av vår bakemetode og fryseteknikk, inneholder produktene kun naturlige råvarer og ingen konserveringsmidler. Her er alle produktene i serien.

Grovbakst-serien utvides

I september 2018 utvider vi Grovbakst-serien med tre nye produkter; Grove pitabrød, Hvetefrie rugstykker og Proteinstykker. Proteinrike rundstykker er populært blant mange. Våre proteinstykker er bakt med 22% bønnemel og toppet med chiafrø. Hvetefrie rugstykker er saftige rundstykker helt uten tilsatt hvete eller hvetegluten. Les mer om Grovbakst-nyhetene her.

– Grovbakst-suksessen har virkelig gitt oss bekreftelse på at forbrukeren velger sunne produkter. I år følger vi opp med flere innovasjoner i serien som gir enda flere valgmuligheter innen kategorien, sier Camilla Ruud Holte, kategorisjef i Hatting.

Related links

Emner

Tags


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Pressekontakt

Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768
Elin Renbjør

Elin Renbjør

Markedssjef Hatting + 47 950 47 406

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 140 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge