Gå videre til innhold
Grove rundstykker med linfrø og rugflak er blant produktene som har fått mindre plastemballasje.
Grove rundstykker med linfrø og rugflak er blant produktene som har fått mindre plastemballasje.

Pressemelding -

Hatting kutter 1,7 tonn plast i året

Ved å redusere plasten i emballasjen på våre rundstykker har vi redusert plastbruken tilsvarende 1,7 tonn – eller 43 km plast – hvert år.

Produktene som har fått redusert plast i posen er Fullkorns møllehjul, Grove rundstykker med linfrø og rugflak, Supergrove rundstykker og Håndverkere med gresskarkjerner. Reduksjonen er beregnet fra salgstall i 2017. Samtlige produkter inngår i serien Grovbakst.

– Vi er veldig fornøyde med en reduksjon på 1,7 tonn plas, men vi gir oss ikke her. Vi gjennomgår nå alle våre produkter for å se om vi får til ytterligere reduksjon, sier Camilla Ruud Holte, kategorisjef i Hatting.

Lover ytterligere reduksjon

Dette er bare det første skrittet i Hattings plan for å redusere plastbruken. Vi gjør nå en total gjennomgang av vår portefølje med tanke på å redusere plast, samt å vurdere plasttyper som er mindre belastende for miljøet.

I planene fremover har vi et mål om å kutte plast i emballasjen til våre pølse- og hamburgerbrød med 15 %.

– Vi er allerede godt i gang med planene for redusere plastemballasjen til våre pølse- og hamburgerbrød, sier Ulrika Tivert Sølvberg, kategorisjef for fast food i Hatting.

Emner

Kategorier


Hatting er en del av Lantmännen Unibake Norge. Vi holder til på Langhus sør for Oslo, der vi også har produksjon av pølse- og hamburgerbrød. Lantmännen Unibake eies av Lantmännen, et samvirkeforetak eid av svenske bønder. Mer informasjon finnes på våre nettsider hatting.no.

Kontakter

Elin Renbjør

Elin Renbjør

Markedssjef Hatting + 47 950 47 406
Aina Hagen

Aina Hagen

Pressekontakt Markeds- og innovasjonsdirektør +47 908 98 768

Relatert innhold

Lidenskapelig opptatt av god bakst siden 1880

Lantmännen Unibake er Norges største leverandører av fryste bakervarer til storhusholdning og dagligvare, sistnevnte under markevaren Hatting. Vi har to moderne bakerier i Norge – på Langhus sør for Oslo og i Lier utenfor Drammen. Der jobber 160 dedikerte medarbeidere med lidenskap for god bakst kontinuerlig for å løse morgendagens utfordringer i bakeribransjen. Lantmännen Unibake er et internasjonalt bakerikonsern med over 6.000 ansatte i mer enn 20 land, eid av svenske bønder.

Lantmännen Unibake Norge
Berghagan 2
1405 Langhus
Norge